Informace o zpracování osobních údajů
s účinností od 25.5.2018

Stáhnout

Dům dětí a mládeže Praha 9, příspěvková organizace zřízená MHMP (dále DDM) jako správce osobních údajů, ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZOOU“), jakož i ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislost se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „GDPR“), jež nabývá účinnost dne 25.5.2018, zpracovává při své činnost osobní údaje klientů DDM za účelem realizace zájmového vzdělávání.

Kontaktní údaje správce:
Dům dětí a mládeže Praha 9
adresa: Měšická 720, 190 00 Praha 9
e-mail: info@ddmpraha9.cz, tel. č. +420 286 884 456
Datová schránka : dt527pz

Kontaktní údaje pověřence:
JUDr. Petr Pavlík, advokát
e-mail: poverenec@akpavlik.cz, tel. č. +420 224 811 656

DDM při své činnost zpracovává identifikační, adresní a popisné osobní údaje Vaše/Vašeho dítěte, jakož i některé citlivé osobní údaje (zvláštní kategorie osobních údajů), které je nutné pro plnění zákonných povinnost dle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Školský zákon“) a souvisejících prováděcích předpisů. Další nezbytné údaje mohou být shromažďovány za účelem splnění smlouvy mezi DDM a Vámi.

V některých případech mohou být Vaše osobní údaje shromažďovány a dále zpracovávány na základě Vámi uděleného souhlasu, který vždy vyjadřuje svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný projev Vaší vůle se zpracováním Vašich osobních údajů za daným účelem a jehož součást je vždy informace o možnost udělený souhlas kdykoliv odvolat. Poskytnutí souhlasu je dobrovolné (není podmínkou pro přijet do zájmového útvaru, na tábor či akci DDM).

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování, na jehož základě by byly činěny úkony či rozhodnutí, jejichž obsahem by byl zásah do Vašich práv či oprávněných zájmů.

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány pouze po nezbytnou dobu, která je individuální pro jednotlivé účely zpracování. Po uplynut této doby jsou osobní údaje zlikvidovány nebo jsou dále uchovány po dobu stanovenou platným Spisovým a skartačním plánem, vydaným v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě.

V souvislost se zpracováním Vašich osobních údajů máte právo na přístup k Vašim osobním údajům, na jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku prot jejich zpracování, případně uplatnit právo na přenositelnost údajů a další práva podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Svá práva a požadavky uplatňujte u pověřence pro ochranu osobních údajů.

Vaše požadavky budou vždy řádně posouzeny a vypořádány v souladu s příslušnými ustanoveními obecného nařízení.

V případě, že nebudete souhlasit s vypořádáním Vašich požadavků a žádostí, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.